Nuggets

nuggetsNuggets betyder egentlig ’klumper’ på engelsk. Kyllinge- eller chicken nuggets er nok de nuggets, der er bedst kendt. Dem du køber (både på burgerbarer og på frost) er som regel et restprodukt.

Hvad er nuggets lavet af?

Når du køber chicken nuggets i fastfoodrestauranter eller på frost i supermarkedet, så er de sædvanligvis lavet af benskrab, brusk, fedt og lignende fra kyllingen – ikke noget jeg vil kalde ’kød’. Men den tykke panering og sandsynligvis også salatmayonnaisen gør, at ungerne – og en del voksne – elsker dem.

Det er junkfood af værste – eller bedste – skuffe. Som regel er der meget lidt kylling i, men til gengæld har den smule der er fået en dobbeltpanering af både mel og rasp, som jo ikke mætter specielt meget eller længe eller for den sags skyld bidrager med noget som helst næringsnyttigt til vores krop. Det er junkfood.

Junkfood eller fastfood

Junkfood er næringsfattig mad, der giver ingen eller kun en ringe mæthedsfornemmelse. Fastfood er mad der er færdiglavet, når du køber det. Fastfood er ikke nødvendigvis junkfood, men junkfood er oftest fastfood.

nuggets

Hjemmelavede nuggets

Samlet tid: 3 timer 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Men både de retter, som betegnes som junkfood og som fastfood, kan du nemt selv lave. Laver du dine egne nuggets, så kan du lave junkfood om til ”fastfood”. Kyllinge-nuggets er nu ikke særlig hurtigt lavet, for de har godt af at trække, efter de er blevet paneret.

Ingredienser

  • 500-600 g kyllingekød – helst brystfilet og med så lidt vand i som muligt
  • 2 æg
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk. paprika
  • Smør og smagsneutral olie til stegning
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skær kødet ud i klumper i en størrelse, du synes er passende.
  • Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen.
  • Hæld rasp i en tallerken eller på et stykke madpapir eller stanniol, og bland paprika, salt og peber i.
  • Vend kyllingestykkerne grundigt i æg og derefter i rasp. Sørg for, at der kommer æg og rasp på alle sider af kødet.
  • Kom de panerede nuggets i en skål med lidt af raspblandingen i bunden og mellem hvert lag, du lægger i skålen. Hæld det sidste af raspblandingen over, når du har lagt sidste lag.
  • Sæt skål og indhold tildækket i køleskabet i 3 timers tid.
  • Varm en pande godt op med smør og olie, og steg den panerede kylling ved middelvarme og i ét lag ad gangen. Steg, til de er gennemstegte og har en gylden farve.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Chicken nuggets smager godt sammen med pommes frites (det ved vi jo fra besøgene på fastfood-/junkfood-restauranterne), rå grøntsager – f.eks. gulerods- og agurkestave, radiser og tomater – eller en lækker salat som for eksempel bønnesalat og hertil remoulade, chilisauce, ketchup og/eller salatmayonnaise.

Salatmayonnaise kan du selv fabrikere ved at blande lige dele mayonnaise og cremefraiche eller et lignende syrnet mælkeprodukt og smage til med presset hvidløg, sennep, citronsaft, salt og peber.

Alternativt kan du komme de panerede kyllingestykker i en madpandekage, durumrulle, tortilla eller lignende med salat og dressing af en art.

Er du dog til det mere krydrede, kan vi stærkt anbefale at du ser vores opskrift på krydrede nuggets.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

    1. Hej Inger
      De er også rigtig gode. De kan godt fryses, men som med det meste er de bedst, lige når de er lavet. Du kan varme dem enten i ovnen eller stegepanden.
      De bedste hilsner
      Beate, Hurtigmums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce