Pommes Frites

Opskrift på hjemmelavede pommes frites i ovn – opskrift med friturekoger kommer længere ned i teksten.

pommes frites

Pommes frites – eller pomfritter – i ovn

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Så frem med kniven og strygestålet, og skær dine egne pommes frites – eller på godt dansk: Pomfritter.

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • ¾ dl eddike – almindelig lagereddike
  • Rapsolie – sådan et godt skvæt vel ¼ til ½ dl
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • Salt


Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne – du kan også lave den grovere version, hvor du vasker dem grundigt, men beholder skrællen på.
  • Skær kartoflerne i stave – du bestemmer tykkelsen, selv kan jeg godt lide, de har en størrelse på ca. 1½ x 1½ cm.
  • Skyl dem i flere hold koldt vand – for at skylle så meget stivelse ud som muligt.
  • Kom pommes fritene i en gryde med vand, så det dækker og eddike, og kog dem i 5-8 minutter, efter vandet er kommet i kog – det giver dem den lækre, syrlige smag, som pommes frites skal have.
  • Lad dem herefter dryppe og køle af – gerne til de er helt kolde, men det er ikke absolut nødvendigt.
  • Tænd ovnen på 220° C.
  • Kom de afdryppede, afkølede pommes frites over i en bradepande.
  • Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland.
  • Kom pommes fritene i ovnen, og steg dem til de er gyldne – ca. 25-30 minutter.
  • Drys med salt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om hjemmelavede pommes frites opskrift

Hjemmelavede pommes frites kan være lidt tidskrævende at lave, hvis du bruger en friturekoger eller en stegepande, fordi du skal være over dem hele tiden, og de skal steges ad flere gange, da de ikke må ligge i lag, men laver du dem i ovnen, passer de sig selv.

Hvordan laver man pomfritter?

Pommes frites kan laves i forskellige størrelser, men ikke forskellige former. Pommes frites er stave. Man kan købe dem på frost, meeeen man kan også skære dem selv. Faktisk kan man få en pommes frites-skærer, men jeg vælger nu at bruge en kniv – blandt andet fordi jeg helst bruger bagekartofler, og de er tit for store til at være i skæreren. Jeg ved det, for jeg har en.

Opskrift på hjemmelavede pomfritter i friturekoger

pommes frites

Pommes frites i friturekoger

Forfatter: Beate Grandahl
Er du den glade ejer af en friturekoger, kan du tilberede dine pommes frites i den. Her kan du nemlig opnå et mere sprødt resultat.

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • 2 liter friture- eller rapsolie
  • Salt


Sådan gør du

  • Følg punkt 1. til 5. i beskrivelsen til pommes frites i ovn.
  • Varm olien op til 160° i friturekogeren.
  • Kog dem ad flere omgange i olien – de må som nævnt ikke ligge i lag.
  • Tag dem op efter 8-10 minutter, og lad dem dryppe af, og lad dem køle af ca. 30 minutter – gerne i køleskabet.
  • Varm olien op til 190° C, og kog pommes fritene i 3-4 minutter.
  • Lad dem igen dryppe af, og drys med salt og peber.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Pommes frites som tilbehør

Kan serveres til fiskefileter, kylling eller måske burger.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce