Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bøfsandwich opskrift
Ifølge min overbevisning kan en stor, fedtet bøfsandwich nemlig slet ikke spise uden masser af brun sovs. Du kan vælge at lave dine burgerboller fra bunden, men jeg har her valgt den hurtige udgave – købebollerne.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
4
Servings:
4
Author:
Mark Jensen
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
hakket oksekød
▢
Olie til stegning
▢
½
l
oksebouillon
▢
1
tsk.
dijonsennep
▢
1
spsk.
tomatketchup
▢
½-1
tsk.
engelsk sauce
▢
2
spsk.
hvedemel
▢
1
dl
vand
▢
¾
dl
pickles – en god én af slagsen
▢
1
dl
mayonnaise
▢
3
syltede drueagurker – du kan også bruge agurkesalat eller rødbeder
▢
Evt. 2 tomater
▢
4
burgerboller
▢
Smør til stegning
▢
4
spsk.
ristede løg
▢
Chilisauce eller sennep
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Del det hakkede oksekød i otte lige store portioner.
Form hver portion til en flad bøf, der har en diameter lidt større end bollens diameter.
Drys med salt og peber, og steg bøfferne kort på begge sider i lidt olie.
Sæt bøfferne til side.
Kog panden af med oksebouillon, og tilsæt sennep, ketchup og engelsk sauce.
Lav en jævning ved at røre melet ud i vandet.
Jævn sovsen med meljævningen.
Smag sovsen til.
Kom bøfferne ned i sovsen, og lad det koge i ca. 10 minutters tid.
Hak picklesene, hvis grøntsagsstykkerne er meget grove.
Tilsæt mayonnaise, og vend det godt rundt, til du har en remoulade.
Skær drueagurkerne i skiver på langs.
Skær evt. tomaterne i skiver. Du kan lige vende dem på en pande med lidt smør eller olie, hvis du gerne vil have, de får lidt varme.
Flæk burgerbollerne, og brun alle delene på begge sider i smørret, så de suger godt med smør til sig.
Så er det tid til at samle bøfsandwichene.
Læg bunden af bollen på tallerkenen, og kom godt med remoulade på.
Læg en bøf på og dernæst drueagurker og en bøf mere ovenpå.
Kom ristede løg og evt. tomater på.
Smør overen med chilisauce eller sennep, og læg den oven på alt det andet, og tryk let sammen.
Stik evt. en cocktail- eller pindemadspind i for at holde delene sammen.
Hæld sovs over, og drys evt. med lidt flere ristede løg.