Skinkestang – Så er der dømt de glade 80’ere med lørdagskylling, fransk hotdog og skinkestang. En fed og flettet én af slagsen, for det er sådan vi kan lide skinkestang. Og det er jo fint nok så længe vi ikke overdriver, men det er ikke mange af de officielle kostråd der bliver fulgt her.

Skulle du have brug for en god undskyldning, så kan det være at få brugt rester. Resterne af den kogte skinke fra i går. Derforuden så er det jo sjældent at spiser en hel skinkestang alene. Den er bedst egnet som en del af en festlig frokost.

Skinkestang – opskrift med butterdej

Når du skal lave en lækker skinkestang med butterdej, skal du tilberede fyldet først, så dejen ikke ligger og bliver tør. Det nemmeste, synes jeg, er at bruge den butterdej man kan købe i plader på frost, men husk lige at tage dem ud af fryseren et par timer før de skal bruges.

Antal personer:
4

Tid i alt:
50M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til skinkestang

 

 • 250 g friske champignoner
 • 250 g kogt skinke
 • 1 bdt. purløg – jo mere jo bedre
 • 200 g Philadelphia neutral flødeost – du kan godt bruge light-versionen, så sparer du ca. 200 kcal og skærer ca. halvdelen af fedtet – og smagen – fra osten fra
 • ½ spsk. dijonsennep
 • ½ tsk. stødt paprika
 • Salt og peber
 • 1 pakke butterdejsplader – 6 stk.
 • Æg til pensling

Sådan laver du skinkestang

 1. Tænd ovnen på 200° C.
 2. Soigner champignonerne, skær dem i tern, og steg dem på en meget varm pande uden tilsætning af fedtstof.
 3. Skær skinken i tern – ca. 1 x 1 cm.
 4. Skyl purløg, og klip det i små stykker.
 5. Rør ost med purløg, paprika, salt og peber, og vend skinke og champignoner i.
 6. Læg butterdejspladerne på en bageplade beklædt med bagepapir – to på den ene led og tre på den anden således at de passer til bradepandens længde – de skal lappe lige lidt ind over hinanden. Tryk pladerne godt sammen, og gnid sammenføjningerne pæne og glatte.
 7. Læg fyldet på den midterste tredjedel på langs og lidt mere på tværs, således at der er ca. 10-12 cm fri dej på hver side af fyldet og ca. 8 cm i top og bund.
 8. Skær de fire dejsider i skrå strimler – ca. 1½-2 cm brede.
 9. Fold top og bund ind over fyldet, og læg herefter skiftevis fra hver side en strimmel ind over fyldet.
 10. Pensl skinkestangen med sammenpisket æg, og sæt den i den varme ovn i ca. 35 minutter.

Så bliver der ikke mere 80’er-madglæde i det lille hjem. Velbekomme!

Skinkestang i forskellige varianter

Der er lidt forskellige muligheder for at skabe lidt andre smagsvarianter i en skinkestang. Her er der et par muligheder:

 1. Skift den neutrale smørost ud med en med smag. Det kan være pikant eller det kan være med hvidløg eller chili. Faktisk er det kun fantasien og udvalget af smøroste, der sætter en begrænsning!
 2. Hvis du vil lave en rigtig “mandeskinkestang” så kan du eventuelt tilsætte 200 g bacon i tern. Sørg for at stege baconen godt igennem, og tilsæt den så i punkt 5 sammen med skinke og champignoner.
 3. Lav en Low Carb variant med blomkålsbrød i stedet for butterdej. Det bliver en noget anden opskrift på skinkestang, som er meget forskellig. Du kan eksempelvis læse en variant på denne opskrift hos Madbanditten her.

Læs også den populære opskrift på mørbradgryde her! Du finder både den klassiske variant af mørbradgryde, så vel som en opskrift på italiensk mørbradgryde såvel som en fedtfattig mørbradgryde.

Har du et billede med din egen skinkestang, som du gerne vil dele med HurtigMums, så send det til [email protected] . Så tilføjer vi den gerne til siden ???? Og har du forslag, spørgsmål eller kommentarer til opskriften, så skriv det endelig nedenfor!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Skinkestang
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 32 Review(s)
x