Parisertoast og Croque Monsieur et Madame

Toast

Croque Monsieur – opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Herreudgaven af toasten har egentlig bare fået et ekstra lag ost. Ovenpå. Man kunne ellers fristes til at tilføje bacon til sådan en rigtig mandetoast, men det skal der altså ikke.

Ingredienser

  • 2 skiver toastbrød
  • lidt smør
  • 2 tsk. sennep – gerne dijonsennep
  • 1 skive god skinke – den behøver ikke være fransk men gå uden om den almindelige kogte i firkantede skiver
  • 1 skive god fed ost – f.eks. gouda
  • Revet emmentaler eller lignende


Sådan gør du

  • Tænd for toasteren.
  • Smør evt. de to skiver toastbrød med en smule smør, så de ikke hænger fast i toasterens belægning.
  • Vend den ene skive om, og smør den med sennep.
  • Læg en skive skinke på og en skive gouda ovenpå.
  • Læg den anden skive toast ovenpå med smørsiden opad.
  • Kom toasten i toasteren, til den er gylden og sprød.
  • Riv emmentaler oven på toasten, mens den stadig er varm.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om Parisertoast og Croque Monsieur et Madame

Toast

Tre sider af næsten samme (toast) sag. Parisertoasten! Et så velkendt og populært måltid herhjemme, at du kan købe det i en pølsevogn eller grill og endda købe dem på frost i supermarkedet. Egentlig er parisertoasten bare en ”fattigere” udgave af både Croque Monsieur og Croque Madame.

Alle tre toast består af to skiver toastbrød klappet sammen om sennep, skinke og ost, som derefter er stegt på panden eller har været en tur i toasteren. Forskellene er minimale, men de er der.

Parisertoast – opskrift

Denne toast er den, vi kender fra supermarkedets frysedisk. Den er stort set som croque monsieur, bare uden ost på toppen. Til gengæld har vi danskere for vane at komme alt muligt mellem skinke- og osteskiven – tomater, syltede agurker, jalapenos osv. Det smager også godt, og det giver variation. Men i bund og grund er den magen til croque monsieur, men altså uden revet ost.

Toast

Croque Madame – opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Croque madame er min favorit. Der skal nemlig spejlæg på. Og jeg elsker æg. Jeg har faktisk oplevet en croque madame, hvor fyldet var krydret kyllingekød i stedet for skinke. Men det synes jeg minder for meget om en clubsandwich. Det smager også godt, men hver ting til sin tid. Så jeg bruger skinke.

Ingredienser

  • 2 skiver toastbrød
  • 2 tsk. sennep – gerne dijonsennep
  • 1 skive god skinke
  • 1 skive god ost
  • 1 æg
  • Lidt smør
  • Salt og peber


Sådan gør du

Fremgangsmåde

  • Gør toastmaskinen klar.
  • Smør evt. de to skiver toastbrød med lidt smør, så de ikke hænger fast i toasterens belægning under tilberedningen.
  • Vend den ene toastskive om, og fordel senneppen jævnt ud over den.
  • Læg en skive skinke og en skive ost på, og læg den anden skive toastbrød ovenpå med smørsiden opad.
  • Steg croque madame i toasteren, til den bliver gylden og sprød.
  • Steg imens et spejlæg i lidt smør på en stegepande.
  • Læg spejlægget oven på toasten, krydr med salt og peber, og servér.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce