Hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en af de retter, du kan have god glæde af om efteråret eller vinteren. Den har nemlig et stort indhold af både A- og C-vitaminer, og så er den god at varme sig på. Du laver suppen af hyldebærsaft, som du enten kan lave lige inden, den skal bruges til suppe eller i god tid inden.

Hyldebærsaft kan holde sig i flere år. Og er den kogt med sukker, tager det ikke mange minutter at lave en hurtig omgang varmende hyldebærsuppe.

Men du kan også – hvis det er hyldebærtid (september-oktober) – lave den fra bunden. Koger du saften uden sukker, kan du søde den med æble-sukkervand, det giver den gode, gammeldags smag som hjemme hos bedste. Og æblerne, du har kogt i sukkervandet, spiser du selvfølgelig i suppen.

hyldebærsuppe

Hurtig lavet hyldebærsuppe – opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Den på billedet er den hurtige variant – dér hvor du har lavet din saft med sukker i forvejen. Du kan servere den med en klat skyr, græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt, med kammerjunkere eller knuste tvebakker, med noget sprødt, f.eks. ristede rugbrødstern, havregryn eller nøddekerner, eller med frisk frugt skåret i mindre stykker.

Ingredienser

  • 3 spsk. majsstivelse
  • 4 dl hyldebærsaft
  • ½ l vand


Sådan gør du

  • Rør majsstivelsen og 1 dl hyldebærsaft sammen til en jævning.
  • Hæld resten af hyldebærsaften samt vandet i en gryde, og bring det lige netop i kog – bare sådan at det begynder at ”prikke” på overfladen.
  • Rør jævningen i under omrøring.
  • Smag til med hyldebærsaft eller vand.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Du kan naturligvis også lave hyldebærsuppen helt fra bunden, og den opskrift får du nedenfor!

hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe helt fra bunden

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Har du lige været ude at plukke en spandfuld hyldebær i den nærliggende skov, i markskellet eller i din egen have, så må du i gang helt fra bunden.

Ingredienser

Det skal du bruge til den rå saft uden sukker

  • Hyldebær
  • 1 stort æble pr. kg hyldebær
  • ½ l vand pr. kg hyldebær uden grove stilke

Til suppen skal du til 4 portioner bruge



Sådan gør du

  • Fjern de groveste stilke fra hyldebærrene, og vej hyldebærrene af.
  • Skyl hyldebærrene, og rib dem med en gaffel.
  • Skyl æblet, og skær det i grove tern.
  • Bring vand, hyldebær og æble i kog, og lad det koge i ca. 15 minutter.
  • Hæld blandingen i en saftpose over en stor gryde – eller i et dørslag foret med et stykke rent bomuldsstof – og lad det dryppe godt af. Det må gerne stå natten over, men husk at dække det til.
  • Lav imens fyld og sukkervand.
  • Skræl æblerne, og skær dem i tynde både.
  • Kom dem i en gryde sammen med vandet, og tilsæt vaniljesukker og sukker.
  • Kog op, og lad det koge i et par minutter – æblerne skal ikke koges ud.
  • Tag æblerne op med en hulske, og tilsæt hyldebærsaft til sukkervandet – smag dig frem.
  • Bliver suppen for tynd, kan du – ligesom før – jævne med lidt majsstivelse.
  • Smag til med sukker.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Servér med de kogte æbler og kolde melboller.

Denne variant tager selvsagt noget længere tid end den på billedet – ud over afdrypningstid, skal du nok beregne en times tid.

Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce