Er du løbet tør for madidéer?

Annonce

Endnu en uge er omme, og søndagen står for døren. Det betyder for manges tilfælde, at der skal laves en madplan til den kommende uge. Børnene vil ofte have det samme som altid, men er det ved at blive kedeligt, synes du? At prøve nye opskrifter af, behøver ikke betyde, at du skal stå i køkkenet flere timer end normalt. Du kan bruge opskrifter og finde de, som passer bedst til dit tempo i hverdagen. Det handler blot om at opdage nye opskrifter og retter. Det skaber god variation i hverdagen og du kan overraske alle dine gæster med nye og lækre retter. Oser det ikke af overskud? Læs med herunder og få gode ideer til at friske dit madrepertoirer op.

Udforsk udlandets retter

Du kender det. Vi spiser både burger, pizza og tapas, så vi er jo kulturelle i køkkenet. Disse retter er blot blevet så integreret i vores hverdag, at det ikke længere føles som retter, vi har hentet fra vores europæiske medborgere. Sandheden er blot, at der er så meget mere at hente fra dem. Udenfor Europa møder vi helt andre smagsoplevelser, end vi er vant til herhjemme. Indisk mad er eksempelvis blevet mere populær i Danmark end hidtil. Klimaet er ligeledes mere omtalt end før. Og flere har derfor valgt at blive vegetarer. Det indiske køkken er hertil perfekt og rummer en masse retter med mange krydderier, så du intet mangler. F.eks. kunne du lave den indiske ret Chana masala, som hovedsageligt er bestående af kikærter og en masse eksotiske krydderier.

Gør børnene mere alt spisende

Som tidligere nævnt, har børnene ofte madfavoritter, som de altid vælger, når de er medbestemmere på ugens madplan. Disse kan være nemme at tø til, fordi du ved at børnene kan lide det og derigennem ikke vil klage over maden. Dog kan det være godt for børnene at spise mere varieret. Det bliver nemmere når i skal i byen og spise, og det bliver nemmere at få grøntsagerne ned, når de er inkorporeret i retterne på nye og spændende måder. Børn spiser ekstra meget øjnene og elsker det velkendte. På den måde kan du med fordel starte med at udvikle på de vante retter. Lasagnen kan blive til den græske musaka. På den måde får de en glidende overgang til nye og spændende ting.

Gør brug af dit netværk

Internettet gør mulighederne for nye madopskrifter uendelige, men du ved sjældent, hvem der står bag disse opskrifter. Det kan være folk, som ikke selv kender retterne i deres oprindelige natur, men har udviklet på dem og gjort dem mere spiselige for os danskere. Hvis du begynder at interessere dig mere for det udenlandske køkken, så er det værd at grave ned i de gamle kogebøger. Måske du har familie eller venner i udlandet? Så ring til dem og få et større indblik i den mad de spiser til dagligt. Italienerne spiser andet end pizza og pasta, men hvad? Og hvor finder vi opskrifterne, hvis ikke vi ved hvad vi skal søge? Dine bekendte i udlandet vil kunne dele ud af kulturen, som de lever i til hverdag. Med evercall, kan du ringe billigt til udlandet, således du ikke står med dyre telefonregninger efter du har fået inspiration til maden.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums