Skipperlabskovs

Skipperlabskovs er rigtig vinter-simremad. Det er ikke hurtigt, men det er mums. I øvrigt passer det stort set sig selv størstedelen af tiden. Lige en hurtig anbefaling til vintermad: Se Danmarks vildeste opskrifter på mørbradgryde her.

Når det så er sagt, så har jeg faktisk en enkelt gang fået serveret en hurtiglavet udgave af skipperlabskovs. Den var lavet på hakket oksekød. Bevares, det smagte dejligt, men helt ærligt: Det var ikke det jeg forstår ved skipperlabskovs – hverken konsistensmæssigt eller smagsmæssigt.

Sprængt oksebryst

Det mest almindelige er nok at lave skipperlabskovs af oksekød – næsten hvilken som helst slags oksekød – men hvis du vil lave det af de lidt ”sejere” stykker – som bryst og bov – vil jeg helt klart anbefale at du sprænger det først. Det gør du ved at dække kødet med koldt vand med et par håndfulde salt i og lade det stå koldt i ca. et døgns tid. Inden du bruger kødet efterfølgende, skal du huske at skylle det i rent vand.

Få lidt ekstra inspiration til din madlavning af vores super gode venner fra Gastrofun

skipperlabskovs

Skipperlabskovs – opskrift

Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer 5 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 674kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Min opskrift på skipperlabskovs er måske ikke helt traditionel, for mange bruner kødet til at starte med. Det gør jeg ikke. Jeg koger kødet og sparer derved lidt på fedtet.

Ingredienser

  • 600 g oksetykkam
  • 1 stort løg
  • 1 par laurbærblade – gerne friske når jeg har adgang til det
  • 1 kg melede kartofler – f.eks. bagekartofler
  • Vand
  • Salt og peber
  • 50 g koldt smør
  • Purløg til pynt
  • Rugbrød og syltede rødbeder som tilbehør

Sådan gør du

  • Kødet lægges i en gryde og dækkes med vand. Læg låg på gryden, kog op, skum for urenheder, og lad det koge en time.
  • Skræl imens kartoflerne, og skær dem i tern.
  • Pil også løget, og hak det.
  • Når kødet har kogt en time, tages gryden af varmen, og det hele står koldt så fedtet stivner på overfladen. Fjern fedtet.
  • Skær kødet i store tern. Fjern evt. fedt.
  • Kom kød, løg, kartofler, laurbærblade, salt og peber i gryden, og tilsæt noget af den bouillon som kødet blev kogt i. Det skal kun lige knap dække.
  • Kog nu under låg i ca. 1 time, til kartoflerne er kogt ud og har jævnet retten. Synes du stadig labskovsen er meget våd, kan du koge videre under låg i ½ times tid.
  • Tag gryden af varmen, og skær evt. smør i terninger, og pisk dem i retten lidt ad gangen. Dette punkt kan udelades.
  • Smag til med salt og peber.
  • Drys med purløg.

Noter

Velbekomme!

Nutrition

Kalorier: 674kcal | Kulhydrat: 46g | Protein: 31g | Fedt: 40g | Mættet fedt: 18g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 16g | Transfedtsyre: 2g | Kolesterol: 133mg | Natrium: 197mg | Kalium: 1501mg | Fiber: 6g | Sukker: 3g | Vitamin C: 51mg | Calcium: 66mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter