I handlen kan du få wok-blandinger. Det er blandinger – oftest på frost – med forskellige grøntsager. F.eks. gulerødder, minimajs, grønne bønner, peberfrugter i forskellige farver, løg, bambusskud og lignende. Det kan være en god idé at købe sådan en blanding i stedet for at købe alle de forskellige grøntsager, som du måske så ikke får brugt i tide. Og så er det jo supernemt. Til gengæld kan du ikke selv helt bestemme, hvad du vil have i din ret.
500gblandede grøntsager i mindre stykker – evt. en wokblanding
2spsk.fiskesauce
1dlvand
1grøntsagsbouillonterning
Salt og peber
Sådan gør du
Varm wokken op, og kom olien på.
Steg kødet i olien, til det er næsten gennemstegt.
Tilsæt karry, og rør godt rundt.
Tilsæt grøntsager, og lad dem stege med, til de har fået ”stegeskorpe” uden at blive for møre. De skal stadig have bid.
Tilsæt fiskesauce, vand og bouillon, og lad det hele simre et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Servér evt. med kogte nudler eller ris og et drys ristede, saltede peanuts.
Noter
Tip I: Hvis du bruger friske grøntsager, så tilsæt først dem, der skal have længst tid, så dem, der skal have lidt mindre tid, og til sidst dem, der kun lige skal vendes et par gange. På den måde er du sikker på, at alle grøntsager har lidt bid. Tip II: Vil du have en lidt mere asiatisk smag, så skift vandet ud med kokosmælk.