Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vildtgryde opskrift
Som nævnt fik jeg forleden øje på en rådyrkølle på tilbud i frysedisken, da jeg var ude at handle. Den røg i indkøbstasken og i første omgang hjem i fryseren. I weekenden blev den så tøet op, udbenet og tilberedt.
5
fra 1 stemme
Ret:
aftensmad
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
30
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
45
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
rådyrkølle uden ben
▢
200
g
bacon
helt stykke
▢
1
løg
▢
1-2
tsk.
stødt chilipeber – efter smag
▢
1-2
spsk.
røget paprika – efter smag
▢
½
l
bouillon – gerne vildtbouillon
men okse- eller grøntsagsbouillon kan også bruges
▢
4
gulerødder
▢
150
g
champignoner – eller andre svampe
▢
1
dl
piskefløde
▢
Evt. jævning
▢
Kulør
▢
2
tsk.
syltede tyttebær
▢
Balsamico- eller æblecidereddike
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skær kødet i store tern – på størrelse med gullaschkød.
Skær bacon i små tern.
Pil løget, og hak det groft.
Kom baconstykkerne i en gryde, og svits dem.
Tilsæt løg, og svits videre i et par minutter.
Tilsæt kødet, og lad det hele svitse, til kødet har fået en fin stegeskorpe.
Tilsæt chilipeber og røget paprika, og rør det godt rundt.
Tilsæt bouillon, og lad det hele simre i ca. 1 time.
Skræl imens gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.
Og rens champignonerne, og skær også dem i skiver.
Kom gulerødderne i gryden, og lad det hele simre endnu 10 minutters tid – gulerødderne må gerne stadig have lidt bid.
Svits imens champignonerne på en tør pande – du kan også bare kommer dem i gryden, men de bliver lidt mere lækre af at komme på stegepanden først.
Kom fløden i gryden, og lad det koge lidt ind.
Tilsæt evt. jævning, hvis du synes, sovsen er for tynd.
Tilsæt så meget kulør, at sovsen får den ønskede farve.
Smag til med syltede tyttebær, eddike, salt og peber.
Kom de svitsede champignoner i gryden, og rør om.
Noter
Servér varm med f.eks.
bagte rodfrugter
,
kartoffelmos
eller
råstegte kartofler
.