Frikadellerne her er perfekte, når du har kogte ris til overs fra dagen før. De er nemlig fyldt med kogte ris. Derudover er de fyldt med rodfrugter og spinat. Du kan sådan set komme hvad som helst i af rodfrugter. Kommer du rødbede i, som jeg har gjort i dem, du kan se på billedet, får dunserne selvfølgelig farve derefter.
1æg – kan udeladesmen så kan frikadellerne være svære at få til at hænge sammen
Olie til stegning
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod og rødbede.
Blend løg, hvidløg, gulerod, rødbede og spinat.
Bland massen med ris, merian, havregryn, mel og æg, til du har en farslignende masse.
Tilsæt evt. mere havregryn og/eller mel, hvis massen er for våd.
Smag til med salt og peber.
Varm olie op på en stegepande.
Form massen til ovale boller med en spiseske, brun dem på begge sider i olien, og steg dem til de er gennemvarme. Det tager 4-5 minutter. De kan godt flyde lidt ud.
Noter
Tip: Brug gummi- eller engangshandsker, når du skræller rødbede, så undgår du rødlige fingerspidser i flere dage.
Frysning
Frikadellerne her egner sig ikke til frysning, da de bliver porøse ved optøning. De skal faktisk helst spises samme dag, som de er tilberedt. Alternativt kan de bruges som pålæg dagen efter.