Hvidløgsmarinerede vannamei-rejer kan serveres som en snack, som tapas, som topping eller som en del af et måltid. Mulighederne er mange. Men uanset hvad, så er det at lave – og hurtigt, hvis du lige ser bort fra marineringstiden, hvor de jo passer sig selv.Vannamei-rejerNår jeg køber vannamei-rejer, køber jeg dem altid på frost. Det gør jeg fordi, det er den eneste mulighed jeg har. Jeg ved faktisk ikke en gang, om de kan købes friske her i landet. De frosne rejer kan købes med eller uden skal og serveres ofte med halefinnen på.
Pil rejerne, hvis du har købt rejer med skal – lad evt. halefinnen blive på.
Fjern også tarmen, hvis du bruger rå rejer.
Pil hvidløgsfeddet, skyl persillen, og hak begge dele fint.
Bland hvidløg, persille og stødt chilipulver med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Vend rejerne i krydderolien, og lad dem marinere i køleskabet i en times tid.
Rejerne er nu klar til servering, hvis du har brugt kogte rejer. Og ellers fortsæt til pkt. 6.
Varm krydderolien – eller noget af den – på en pande, og svits rejerne i ca. 4 minutters tid – eller til de skifter farve. Vend en gang imellem undervejs. Lad dem ikke stege for længe, så bliver de seje.
Rejerne kan serveres som en snack eller tapas i olien – varme, lune eller kolde – med et stykke ristet brød, en citronbåd, lidt pesto og/eller aioli.
Rejerne kan også bruges som ingrediens i paella. Som topping på æggekagen eller i pitabrød, tacos eller i salat, der trænger til at blive piftet lidt op. F.eks. en salat bestående af feldsalat, pinjekerner, avocado og cherrytomater. Og så rejerne, selvfølgelig. Olien kan du bruge som dressing.
Du kan garanteret selv komme på mange flere retter, hvor du kan bruge de lækre, hvidløgsmarinerede vannamei-rejer. Men pas på. De er svært vanedannende, hvis de er tilberedt i tilpas tid.