Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tomatsovs – opskrift
Tomatsovs kan varieres alt efter, hvilken ret du vil servere den til. Det er bare et spørgsmål om krydderier og krydderurter. Her får du opskriften på den, jeg plejer at servere til karbonader og andre farsretter.
5
fra 1 stemme
Ret:
Sovs, Tilbehør
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
25
minutter
minutter
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
61
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
løg
▢
3-4
fed
hvidløg
▢
800
g
tomater
▢
Lidt olivenolie
▢
1
l
grøntsagsbouillon eller bouillon efter retten
Er det kylling så vælg hønsebouillon, er det okse, så vælg oksebouillon osv.
▢
2
spsk.
hvedemel
▢
1½
dl
vand
▢
1
spsk.
engelsk sauce
▢
4-8
dråber tabascosauce – efter smag
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i tern – størrelsen er underordnet sovsen skal blendes, men de bliver hurtigere bløde, jo mindre de er.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Skyl tomaterne, fjern blomsten – også den indvendige del – og skær tomaten i tern eller både. Du skal ikke fjerne skind og kerner.
Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg, til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt tomater og bouillon, og lad det hele simre undre låg i 15 minutter.
Tag gryden af varmen, og blend tomatsovsen med en stavblender. Vil du have den helt blank, kan du efterfølgende presse den igennem en sigte.
Har du noget kødsaft fra tilberedning af kødet, så giver det lige det sidste touch at hælde det i sovsen.
Varm sovsen op igen.
Lav imens en jævning af mel og vand ved at piske det sammen i en skål eller ryste det i en meljævner.
Jævn sovsen til en passende konsistens – jeg personligt synes ikke, den skal være for tyk.
Kog sovsen godt igennem i 10 minutters tid, til al melsmagen er væk.
Smag til med engelsk sauce, tabascosauce, salt og peber.
Bring sovsen i kog igen, og den er klar til servering.
Noter
Du kan også smage din tomatsovs til med oregano, timian, basilikum, chili eller andre krydderurter eller en god ost – revet.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
61
kcal
|
Kulhydrat:
14
g
|
Protein:
2
g
|
Fedt:
0.5
g
|
Mættet fedt:
0.1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
0.2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
0.1
g
|
Natrium:
14
mg
|
Kalium:
558
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
8
g
|
Vitamin C:
32
mg
|
Calcium:
35
mg
|
Jern:
1
mg