Efter du har marineret sojabønneosten, kan du stege eller bage den. Du kan også panere den, hvis det er det, du vil, men så skal den nok heller være skåret i skiver i stedet for i tern, som den bliver i opskriften her. Du kan også bruge den marinerede sojabønneost i salater.
Skær tofuen i tern, hvis den ikke allerede er det.
Bland sojasauce, vineddike, sirup, sesamolie og cayennepeber sammen til en marinade, og læg tofuternene i.
Lad tofuen marinere i minimum ½ time, men meget gerne i længere tid – f.eks. natten over.
Si marinaden fra i en skål, og bland den med vand og majsstivelse.
Lad tofuen dryppe godt af.
Opvarm olien på en varm pande, og svits de marinerede sojatern, til de er gyldne på alle sider – det tager et par minutters tid, hvis ternene er på størrelse med dem på billedet.
Hæld marinaden over, og lad det stege, til marinaden er tyknet.
Smag til med salt og peber.
Noter
Nu kan de stegte, marinerede tofutern bruges til det, som du ønsker. Hvis du vil servere dem sammen med andre stegte/ristede ingredienser, kan du efter punkt 6. tage tofuen op, varme lidt ekstra olie, og svitse de øvrige ingredienser. Det kan f.eks. være en blanding af svampe, sukkerærter, hvidløg, frisk ingefær, forårsløg og tigerrejer.
Når ingredienserne er blevet svitset, kommer du tofuternene tilbage i panden og fortsætter med pkt. 7. og 8.