Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Syltede squash opskrift
Opskriften herunder på syltede squash er den samme, som den jeg bruger, når jeg laver syltede asier – vi elsker syltede asier her i huset. Måske derfor vi også er vilde med disse syltede squash.
5
fra
3
stemmer
Samlet tid:
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
1 lille glas
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
squasher – ca. ½ kg
▢
2
tsk.
salt
▢
2½
dl
lagereddike – jeg bruger den klare
men det udelukkende for et syns skyld
▢
150
g
sukker
▢
½
spsk.
gule sennepskorn
▢
1
lille stang kanel – eller et par stjerneanis
▢
5
sorte peberkorn
▢
En kvist timian
Sådan gør du
Skræl squasherne, skær dem over på langs, og skrab kernerne ud.
Kernerne kasseres, og squashhalvdelene skæres i tykke skiver.
Kom dem i en skål, og drys saltet over.
Vend godt rundt, så alle stykker får salt.
Sæt dem i køleskabet tildækket til næste dag.
Hæld væden fra squasherne, skyl dem grundigt i iskoldt vand, og lad dem dryppe godt af – evt. kan du duppe dem tørre i et rent viskestykke.
Hæld eddike, sukker, sennepskorn, kanelstang, peberkorn og timian i en kasserolle, og bring det i kog.
Lad det koge, til sukkeret er opløst – ikke længere. Faktisk skal det bare lige i kog, så er sukkeret også opløst.
Kom de afdryppede squashstrimler i et skoldet, evt. atamonskyllet glas, hæld lagen ud over, og luk straks for glassene.