Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Syltede løg – opskrift
Lægger du de ferske perleløg i lunkent vand i en 10-15 minutter, før du piller dem, er de meget nemmere og dermed hurtigere at pille. Jo hurtigere du kan pille løgene, jo mindre skal du græde.
5
fra 1 stemme
Ret:
Tilbehør
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
716
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
kg
perleløg
▢
4-8
fed
hvidløg – afhængig af størrelse
▢
1
rød chilipeber
▢
10
kviste timian
▢
8
dl
æblecider
▢
6
dl
lagereddike
▢
5
dl
sukker
▢
1
kanelstang
▢
1
stjerneanis
▢
10
hvide peberkorn
▢
½
tsk.
salt
▢
Atamon
Sådan gør du
Pil perleløgene.
Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
Skyl chilipeberen, og rul den mellem håndfladerne, så frøene løsner sig.
Skær stilken af, og hæld kernerne ud – slå evt. lidt på siderne af chilien, så alle frø kommer med ud.
Skær chilipeberen i tynde strimler.
Skyl timianen.
Bland perle- og hvidløg med chili og timian.
Hæld cider og eddike i en gryde, og tilsæt sukker, kanelstang, stjerneanis, peberkorn og salt, og giv det et hurtigt opkog.
Skold et eller flere glas, og skyl dem med lidt Atamon.
Kom løgblandingen i glas, og hæld den varme lage over.
Luk glasset, og sæt det på køl.
Lad de syltede perleløg trække en uges tid, før de spises.
Noter
Som tidligere nævnt kan samme opskrift bruges til
skalotteløg
.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
716
kcal
|
Kulhydrat:
174
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
0.2
g
|
Flerumættet fedtsyre:
0.2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
0.1
g
|
Natrium:
72
mg
|
Kalium:
662
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
156
g
|
Vitamin C:
63
mg
|
Calcium:
109
mg
|
Jern:
2
mg