Opskriften er ikke den hurtigste i verden. Men min farmor havde åbenbart masser af tid. Skal du have noget hurtigt surt til aftensmaden, så skal du hellere kaste dig over en agurkesalat. For disse agurker kræver planlægning over flere dage, men de er nemme nok at lave, bare følg opskriften.
Kog vand, salt og eddike i en gryde, til saltet er opløst.
Afkøl saltlagen – den skal være helt kold.
Skyl imens agurkerne, og skær dem i tykke skiver.
Hæld kogelagen over agurkerne – den skal dække.
Sæt agurkerne koldt og tildækket i 3 dage.
Sådan gør du på 3.-dagen
Kog vandet.
Hæld saltlagen fra agurkerne, og hæld det kogende vand over i stedet. Lad agurkerne stå i ca. 2 timer.
Skold imens sylteglassene, og skyl dem med atamon.
Hæld vandet fra agurkerne, og kom dem i de rengjorte glas.
Kog eddike og sukker sammen, til sukkeret er opløst, og tilsæt dildskærm og syltekrydderier.
Hæld den spilkogende lage over agurkerne, og luk til.
Lad agurkerne trække en uges tid.
Noter
Tip I: Har du skoleagurker – du ved de små agurker – kan du sylte dem hele.Tip II: Skold de redskaber, du bruger til at lægge agurkerne over i de rengjorte glas med, så holder agurkerne længere tid uden at blive dårlige.Tip III: Du kan komme 2 tsk. atamon i syltelagen, hvis du vil være helt sikker på, at agurkerne kan holde sig længe. Det burde dog ikke være nødvendigt, hvis du er grundig med rengøringen af dine glas og af de redskaber, du bruger. Samt hvis du skyller dine glas og låg med atamon.