Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Svinekæber – opskrift
Svinekæber er en muskel. De er fulde af bindevæv, og derfor tager det tid at få dem møre som smør. Men de bliver møre som smør, og de har en fantastisk smag, som ikke kan sammenlignes med noget andet.
3.89
fra
9
stemmer
Samlet tid:
2
timer
timer
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
svinekæber
▢
2
spsk.
sojasauce
▢
50
g
sirup eller flydende honning
▢
1
fed
hvidløg
▢
Olie til stegning – for eksempel olivenolie
▢
5
dl
bouillon
▢
1
dl
piskefløde
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Rens svinekæberne ved at fjerne hinder, sener og brusk.
Bland sojasauce, sirup og presset hvidløg til en marinade i en pose beregnet til fødevarer.
Læg svinekæberne ned i posen, luk den, og gnid marinaden godt ind i svinekæberne.
Læg posen på køl i mindst 1 time.
Varm olien i en gryde.
Tag svinekæberne op af marinaden, og dup dem tørre.
Brun dem hurtigt i olien – pas på, de branker nemt.
Hæld marinade og bouillon over, og lad det hele simre under låg i ca. 1 time, til kæberne er tyggevenlige.
Tag svinekæberne op af gryden, og kog bouillon og marinade ind, så det passer til en passende portion sovs.
Jævn med fløde, og smag til med salt og peber.
Læg svinekæberne tilbage i sovsen.
Noter
Svinekæberne her smager godt med kartoffelmos og grøntsager til, men kan også serveres med ris.