Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Svampesovs med fløde – nem opskrift
Sovsen her har en gylden farve, og vil du hellere have en mere brun farve, kan du give den lidt kulør. Hvilke svampe du bruger, er op til dig. Se evt. vejledningen efter opskriften.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
løg
▢
250
g
svampe – evt. blandede
▢
25
g
smør
▢
2
spsk.
balsamicoeddike
▢
2½
dl
piskefløde
▢
1
dl
tør hvidvin
▢
3
kviste frisk timian
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint.
Fjern jord og snavs fra svampene, og skær dem i mindre stykker – f.eks. kvarte, hvis de har champignonstørrelse.
Smelt smørret i en sauterpande eller en gryde.
Svits løget et minuts tid, og tilsæt derefter svampene.
Rist videre til svampene er blevet gyldne – ca. 5 minutter.
Tilsæt balsamicoeddiken, og lad den koge helt ind.
Tilsæt fløde og hvidvin samt bladene fra timiankvistene.
Smag til med salt og peber, og lad sovsen simre i ca. 10-15 minutter, eller til den er kogt ind til din foretrukne tykkelse.
Smag igen til med salt og peber.