Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Svamperisotto opskrift
I retten på billedet er der kun champignoner i, men kan jeg få fat i en bakke svampemix, bruger jeg gerne det spædet op med flere champignoner. Det udelukkende på grund af prisen, fordi champignoner nu engang er billigst.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
534
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
skalotteløg
▢
1
fed
hvidløg
▢
40
g
smør
▢
3
dl
risottoris
▢
1
dl
hvidvin
▢
1
l
varm hønsebouillon
▢
200
g
friske
grønne asparges
▢
500
g
svampe
▢
150
g
blåskimmelost
▢
2
dl
hakket persille
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Kom halvdelen af smørret i en sauterpande, og lad det blive gyldent, og svits løg og hvidløg heri, til løgene bliver klare.
Tilsæt risene, og lad dem svitse, til de bliver gennemsigtige.
Tilsæt hvidvin og ca. 1/3 af bouillonen, og lad det simre uden låg.
Rør jævnligt, og tilsæt resten af bouillonen lidt ad gangen, når forrige portion er blevet absorberet af risene.
Fortsæt til risene har en lille smule bid – det tager ca. 20-25 minutter.
Skyl imens aspargesene, knæk den nederste træede del af, skær aspargesene i ca. 3 cm lange stykker, og kog dem i let saltet vand i 2-3 minutter.
Hæld vandet fra, hæld koldt vand over, og lad aspargesene dryppe af i et dørslag.
Rens svampene, og skær evt. store svampe i mindre stykker, og rist dem ved høj varme på en pande i resten af smørret.
Skær blåskimmelosten i mindre stykker, kom dem i risottoen, og lad dem smelte under omrøring.
Vend aspargesene i risottoen.
Smag til med salt og peber.
Servér risottoen med det samme med de ristede svampe, et drys friskhakket persille og et stykke godt brød
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
534
kcal
|
Kulhydrat:
72
g
|
Protein:
20
g
|
Fedt:
18
g
|
Mættet fedt:
10
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
2
g
|
Transfedtsyre:
0.3
g
|
Kolesterol:
42
mg
|
Natrium:
399
mg
|
Kalium:
942
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
4
g
|
Vitamin C:
79
mg
|
Calcium:
200
mg
|
Jern:
9
mg