Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Surdejsbrød opskrift
Det er ikke alle surdejsbrød, der er bagt med gær, fordi surdejen jo netop er gæret, men jeg synes nu det giver et godt ”skub” til hævningen.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
13
timer
timer
30
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
100
g
græskarkerner
▢
¼
pk. gær
12½ g
▢
6
dl
vand
▢
750
g
tipo 0 hvedemel
▢
100
g
fuldkornshvedemel – gerne ølandshvede
▢
50
g
durumhvedemel – gerne fuldkorns
▢
1½
dl
surdej – se opskriften nedenfor
▢
1½
spsk.
groft salt
▢
2
spsk.
olie
▢
drys
– græskarkerner
birkes eller lignende
Sådan gør du
Sæt græskarkerner i blød i vand, så det dækker. Gerne natten over, men et par timer kan også gøre det.
Hæld vandet fra græskarkernerne.
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt igennem på røremaskinen – ca. 10-12 minutter.
Dejen skal ikke være fast, men heller ikke så klistret, at den ikke slipper skålen.
Pensl en skål med olie, og læg dejen i den.
Stil dejen tildækket med film i køleskabet natten over.
Drys bordpladen med lidt mel, og hæld dejen forsigtig ud på det.
Del dejen i to uden at mase for meget rundt med den, så luften går ud af den.
Form dejen let som to brød, og lad dem hæve på et stykke bagepapir i 30-40 minutter.
Drys evt. med kerner eller birkes.
Tænd ovnen på 250° C varmluft – med en bageplade i ovnen.
Træk bagepapir med brød over på den varme bageplade, når ovnen er nået op på de 250° C.
Tænd for damp, hvis du har den mulighed.
Bag brødene i ca. 35 minutter, og lad dem afkøle på en rist i ca. lige så lang tid, inden du skærer af dem.