Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Surdej opskrift
Surdej kan ”overleve”, så hvis du har lavet surdejsbrød før eller kender én, der har, har du måske allerede en portion surdej. Ellers må du i gang selv.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
4
days
days
Calories:
1056
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1½
dl
hvedemel – behøver ikke være tipo 0
▢
1½
dl
fuldkornshvedemel – gerne ølandshvede
▢
3
dl
vand
Sådan gør du
Pisk alle ingredienserne sammen i en beholder med låg (evt. et syltetøjsglas), til dejen er helt fri for klumper.
Lad dejen stå på køkkenbordet ved stuetemperatur, og rør i det et par gange om dagen i fire dage.
På fjerdedagen begynder surdejen at boble og dufte syrligt og er klar til brug. Sker det ikke, er det mislykkedes, og du må starte forfra.
Noter
Surdejen kan bruges igen ved at gemme 1 dl, som du spæder op med 2 dl vand, 1 dl hvedemel og 1 dl fuldkornshvedemel og opbevarer det på køl
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1056
kcal
|
Kulhydrat:
222
g
|
Protein:
35
g
|
Fedt:
5
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
1
g
|
Natrium:
21
mg
|
Kalium:
705
mg
|
Fiber:
20
g
|
Sukker:
1
g
|
Calcium:
83
mg
|
Jern:
12
mg