Både tidsforbrug og antal studenterbrød er lidt et skud i tågen. For hvor lang tid tager det at køle en kagebund ned? Og antallet handler jo i høj grad af, hvor store stykker studenterbrød, du skærer. Men her får du opskriften.
200gkage af forskellig art – wienerbrødroulade, lagkagebund, småkager, formkager osv.
½-¾dlhindbærmarmelade
2tsk.kakaopulver
2tsk.rom
Ingredienser til samling og pynt
Ca. 2 spsk. hindbærmarmelade
100gflormelis
1spsk.kogende vand
Krymmel – eller andet drys til at pynte med
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C – ikke varmluft.
Smuldr melet sammen med smørret i en skål.
Tilsæt flormelis og æggeblomme, og ælt – eller rør – det sammen til en ensartet dej.
Rul dejen ud i en firkant, der måler ca. 20 x 16 cm, og læg den over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Prik dejen med en gaffel.
Sæt pladen med dejen i ovnen, og bag den i 15-20 minutter, til den er gennembagt.
Hæld kogende vand over mandlerne, og smut dem.
Hak de smuttede mandler fint.
Tag kagebunden ud af ovnen, læg bunden over på en bagerist, og lad den køle af.
Skær imens kageresterne i mindre stykker – småkager og andre ”hårde” kager, kan med fordel blendes eller knuses med en kødhammer.
Bland de hakkede mandler, kagerne, hindbærmarmelade, kakaopulver og rom i røremaskinen – eller elpisker – med dejkrogene på, indtil du har en samlet trøffelmasse.
Smør trøffelmassen ud i en firkant på ca. 20 x 16 cm.
Smør den afkølede kagebund med hindbærmarmelade.
Læg trøffelmassen oven på.
Sæt hele molevitten i køleskabet i en times tid.
Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur.
Smør glasuren ud oven på trøffelmassen, og drys med krymmel eller lignende.
Skær kagen ud til studenterbrød i passende størrelse.