Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stenalderbrød – opskrift
Dette brød er således fyldt med kerner, men helt uden mel, hvilket naturligvis også gør det til et egnet valg for glutenallergikere. Da der heller ikke er mælk i, er det også perfekt til mælke-/laktoseallergikere.
5
fra 1 stemme
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
10
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
20
minutter
minutter
Servings:
1
brød
Calories:
4591
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
150
g
mandler
▢
150
g
græskarkerner
▢
100
g
sesamfrø
▢
100
g
hørfrø
▢
100
g
solsikkefrø
▢
1
dl
olivenolie
▢
2
tsk.
salt
▢
5
æg
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160° C – varmluft.
Hak mandlerne groft (de skal ikke smuttes først), og bland dem med græskarkerner, sesamfrø, hørfrø og solsikkefrø.
Tilsæt olie, salt og æggene et ad gangen, hvor der piskes efter hver æg.
Hæld dejen i en rugbrødsform. Har du en silikoneform er den bedst, men ellers må du fore en almindelige form med bagepapir.
Sæt brødet i ovnen, og bag det i 1 time og 10 minutter.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
4591
kcal
|
Kulhydrat:
122
g
|
Protein:
162
g
|
Fedt:
412
g
|
Mættet fedt:
54
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
818
mg
|
Natrium:
1152
mg
|
Kalium:
4502
mg
|
Fiber:
75
g
|
Sukker:
13
g
|
Vitamin C:
5
mg
|
Calcium:
1898
mg
|
Jern:
49
mg