Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegte ris med æg – opskrift
Hemmeligheden bag velsmagende stegte ris er olie – masser af olie, mere olie end du tror. Risene suger olien til sig og dermed også smag fra krydderier, grøntsager og krydderurter, og så er det, de bliver så bløde og saftige.
4.50
fra
4
stemmer
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
240
g
rå eller 600 g kogte ris
▢
1
rød peberfrugt
▢
2
store porrer
▢
2
æg
▢
1
dl
olivenolie – eller lidt mere
▢
1
spsk.
stærk karry
▢
4
spsk.
fish sauce
▢
1
spsk.
risvineddike
▢
½
tsk.
sambal oelek
▢
Salt
Sådan gør du
Kog risene, hvis ikke det er kogte ris, du har.
Skær imens den skyllede peberfrugt over på den lange led, og fjern stilk, stok og kerner.
Skær peberfrugten i tern på ca. 2 x 2 cm.
Skær roden og det groveste og grimmeste af toppen af porren.
Skyl porren grundigt – også mellem bladene – så den er absolut fri for jord, og skær den derefter i ringe på ca. 2 cm i bredden.
Halvér ringene, så de skilles ad.
Pisk æggene sammen.
Varm lidt af olien i en wok.
Kom peberfrugt og porrer i, og svits til de er sprøde.
Tilsæt karry, og svits videre til karry bliver stærk i duften (ca. ½ minuts tid).
Tilsæt fish sauce, risvineddike og sambal oelek, og vend rundt.
Tilsæt de sammenpiskede æg under omrøring.
Skrab nu alle ingredienserne ud til siderne og op ad kanterne på wokken, så du får bar bund i midten.
Kom resten af olien i, og lad den blive varm.
Tilsæt de kogte ris, og vend dem rundt.
Vend nu alle ingredienserne sammen i wokken – ris, porrer, peberfrugt og æg.
Smag til med salt.