Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegt spidskål opskrift
Her får du opskriften på stegt spidskål serveret som tilbehør. Hvis du laver den som hovedret så kan du godt halvere antallet af personer, som de her ingredienser dækker til!
5
fra
3
stemmer
Ret:
Hovedret, vegetarisk
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
125
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
spidskål
▢
3
spsk.
god olivenolie
▢
30
g
smør
▢
1
stort skalotteløg
▢
1
lille bdt. frisk estragon
▢
½-1
citron
– af den gode økologiske slags, så du kan bruge skallen med god samvittighed
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Fjern de yderste grimme blade, og skær det nederste af stokken af spidskålen.
Skyl spidskålen, og skær den i kvarter ved at skære den midt over på den lange led to gange. Behold stokken på, så den kan holde sammen på kålen.
Varm en god stor pande op, hvor der er plads til kålen, og som du har låg til.
Hæld olien på, og steg spidskålsbådene på begge skæreflader, til de har taget godt med farve.
Tilsæt smør, og krydr med salt og peber.
Læg låg på panden, og skru ned for varmen, når smørret har bruset af.
Lad kålen dampe i 8-10 minutter.
Pil imens skalotteløget, og skær det i små tern.
Skyl estragonen, og hak den fint.
Tag spidskålen op af panden, og læg den på serveringsfadet.
Svits hurtigt skalotteløgene i det tiloversblevne fedtstof i panden, og kom estragon og citronsaft ved.
Hæld indholdet af panden ud over de stegte spidskål, og riv til sidst citronskal over.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
125
kcal
|
Kulhydrat:
15
g
|
Protein:
3
g
|
Fedt:
7
g
|
Mættet fedt:
4
g
|
Kolesterol:
16
mg
|
Natrium:
95
mg
|
Kalium:
407
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
8
g
|
Vitamin C:
86
mg
|
Calcium:
96
mg
|
Jern:
1
mg