Airfryeren er blevet et enormt populært køkkenapparat i de danske køkkener inden for de seneste år. En airfryer er kort fortalt en varmluftsovn på steroider – også kaldet en varmluftsfrituregryde. Den er kraftig og hurtig. Og du bruger minimalt med fedtstof. Du kan stort set lave alt i en airfryer, som du kan lave i en ovn – bare hurtigere. Og så er den oftest en mindre maskine end ovnen, og du behøver ikke nødvendigvis at forvarme den.Stegt flæsk i airfryerLigesom du kan lave stegt flæsk i ovn – varmluft eller ikke – kan du også lave stegt flæsk i airfryeren. Har du en holder til stegeflæsk – sådan én som du også kan bruge på grillen – der passer til din airfryer, kan du med fordel bruge den. Så kan du stege flere stykker flæsk ad gangen, og du slipper i hvert fald for at vende flæsket undervejs.
800-1.000gstegeflæsk i skiver – eller en ribbenstegdu selv skærer i skiver
Salt og peber
Sådan gør du
Dup flæsket tørt med lidt køkkenrulle, og bank det let med hånden, hvis det er meget tykt.
Drys med salt og peber.
Sæt flæskeskiverne i holderen til stegeflæsk, eller læg skiverne i skuffen og/eller på risten, og tænd airfryeren på 160° C, og giv dem 30-35 minutter. Vend undervejs, hvis du ikke bruger en holder til stegeflæsk.
Hæld evt. fedt fra et par gange eller tre.
Ligesom med ovne er der forskel på airfryere – mærke, størrelse osv. Derfor kan det være, at flæsket skal have højere varmegrader og mere eller mindre tid i din airfryer.