Det er ikke fordi pandekagerne her smager voldsomt meget af spinat, så selvom du eller børnene ikke er vilde med spinat, glider de garanteret ned alligevel. Og hvilket barn vil ikke synes, at en grøn pandekage er sejt?
Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe godt af – eller giv den en tur i salatslyngen.
Kom spinat, æg, mælk, mel et nip salt og et drys peber i blenderen, og kør, til du har en jævn dej.
Smelt fedtstoffet på pandekagepanden, og hæld det over i en lille kande eller skål.
Kom ca. ¾-1 dl dej på panden, og drej panden rundt, så dejen flyder ud og fylder hele panden. Lad det stege, til pandekagen begynder at blive gylden i kanterne. Vend den, og steg den på den anden side.
Kom en lille smule smeltet smør på panden, og steg en ny pandekage. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage. Der bliver 7-8 pandekager – afhængig af mængden af dej og størrelsen på din pande, naturligvis.
Sådan laver du oksekødsfyld
Tænd slow cookeren på lav varme.
Skræl gulerødderne, og pil løgene, og skær begge dele groft ud, og læg dem i bunden af slow cookeren.
Drys med lidt sellerisalt.
Brun smørret i en stegepande, og brun stegen hurtigt på alle sider – det tager ikke mere end et par minutter – og krydr den med salt og peber.
Læg stegen oven på grøntsagerne, og drys også den med lidt sellerisalt.
Kog panden af med noget af vandet, og hæld afkogningsvandet og resten af vandet ned i slow cookeren.
Læg låg på, og sæt tiden til 7½ time.
Tag stegen op af gryden, og hold den varm ved at pakke den ind i stanniol – den steger ikke videre og bliver ikke tør af det, når den er stegt ved så lav varme.
Blend grøntsager og stegeskyen sammen, og bring det i kog i en gryde.
Jævn med fløde, så sovsen får den rigtige tykkelse, og giv den lidt farve med et par dråber kulør.
Smag til med salt og peber.
Skær oksestegen i tykke skiver. Det kan godt være lidt svært, uden at det går i stykker, når kødet er så mørt.
Noter
Tip: Har du ikke en blender, så kan du starte med at hakke spinaten fint, og derefter give den og de øvrige ingredienser en tur med stavblenderen.De flotte grønne spinatpandekager tager noget tid at lave, men det er altså indsatsen værd!