Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Spinatbøf – vegansk opskrift
Til spinatbøf serverer jeg kogte, brune ris og peberfrugtsovs. Risene kan du koge efter anvisningen på pakken, sovsen får du sammen med bøffen opskriften på herunder.
5
fra 1 stemme
Ret:
Forret, Hovedret, Vegansk
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
20
minutter
minutter
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
502
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
175
g
frossen spinat
▢
1
løg
▢
2
fed
hvidløg
▢
Olie til stegning
▢
Revet muskatnød
▢
500
g
kogte kartofler
▢
100
g
rasp
▢
½-1
dl
sojamælk eller anden vegansk mælk
▢
2
skalotteløg
▢
2
røde peberfrugter
▢
2
spsk.
balsamicoeddike
▢
4
dl
grøntsagsbouillon
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Varm spinaten i en gryde eller kasserolle, og lad den dryppe af i et dørslag.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
Svits løg og hvidløg i olien, til de er klare – de skal ikke brune.
Tilsæt spinaten.
Krydr med muskatnød, salt og peber.
Mos kartoflerne, og rør dem i.
Tilsæt det meste af raspen – gem lidt til panering – og sojamælk.
Form ”farsen” til 8 lige store bøffer.
Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern.
Skyl peberfrugten, fjern stilk, stok og kerner, og skær også peberfrugten i små tern.
Svits dem i lidt olie.
Tilsæt balsamicoeddike, og lad det koge ind, til der ikke er mere eddike tilbage.
Tilsæt bouillon, og lad det koge i ca. 10 minutter, til peberfrugten er mør.
Blend sovsen, lad den koge op, og smag den til med salt og peber.
Vend bøfferne i den sidste rasp, og steg dem gyldne i lidt olie.
Servér bøfferne med ris og sovs.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
502
kcal
|
Kulhydrat:
55
g
|
Protein:
11
g
|
Fedt:
26
g
|
Mættet fedt:
0.1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
0.5
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
0.1
g
|
Natrium:
17054
mg
|
Kalium:
1035
mg
|
Fiber:
10
g
|
Sukker:
14
g
|
Vitamin C:
124
mg
|
Calcium:
98
mg
|
Jern:
3
mg