Det tager ikke specielt lang tid at lave chili-sauce. Og så er det en god måde at få brugt en enkelt chili, du har til rest, på ved at regne mængden af de øvrige ingredienser ud, alt afhængig af hvor meget chili du har. Og så kan den holde sig rigtig længe.
Ca. 500 g
2-3røde chilipebre30-50 g uden stilk – afhængig af størrelse, styrke og smag
½spsk.salt
1½spsk.kartoffelmel
¾dllys eddike
2¼dlvand
1spsk.hvidløgsolie
¼tsk.atamon
Sådan gør du
Skyl chilipebrene, fjern stilken, og hak chilipebrene fint.
Kom alle ingredienserne i en gryde, bring det i kog, og lad det simre i 7-8 minutter.
Hæld saucen på en rengjort og skoldet flaske med tilhørende og tætsluttende låg.
Lad saucen køle af.
Chili-saucen skal ikke trække, men kan serveres, så snart den er kølet af.
Noter
Tip I: Hvis du vil tage lidt af styrken, kan du fjerne frøstolen i chilipebrene, før du hakker dem. Det er dér den stærkeste smag sidder – ikke i kernerne, som mange tror.Tip II: Hvis du ikke har hvidløgsolie, kan du komme lidt presset hvidløg og en spiseskefuld oliven-, raps- eller lignende olie i stedet for. Eller du kan bruge lidt hvidløgspulver – bare et lillebitte drys.