Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Snobrødsdej opskrift
Snobrødsdej kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet, til bålhyggen har indfundet sig.
4.25
fra
20
stemmer
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
50
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
snobrød
Calories:
465
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
3
dl
vand
du kan også bruge mælk i stedet
▢
10
g
gær
▢
1
spsk.
olie
▢
1
tsk.
salt
▢
500
g
hvedemel
Sådan gør du
Opvarm vandet til legemstemperatur – du ved, så du med en lillefinger ikke kan mærke, om det er koldt eller varmt.
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie.
Bland salt med mel, og tilsæt det meste af det, og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket.
Ælt dejen godt og tilsæt hvedemel om nødvendigt.
Man skal lade dejen hæve et lunt sted i en halv times tid - skal i på båltur, kan dejen hæve i madkurven på vejen.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
465
kcal
|
Kulhydrat:
96
g
|
Protein:
14
g
|
Fedt:
2
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Natrium:
104
mg
|
Kalium:
158
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
1
g
|
Calcium:
19
mg
|
Jern:
6
mg