Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skinkeschnitzel
5
fra
2
stemmer
Ret:
Frokost, Hovedret
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
633
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
800
g
Kartofler
▢
4
stk
Skinkeschnitzler
– ca.1 cm. tykke
▢
1
stk
Æg
▢
Ca. 1-½
dl
Rasp
▢
Ca. 75-100
g
Smør
▢
400
g
Bælgede ærter
▢
3
stk
Gulerødder
▢
3
stk
Forårsløg
▢
1
stk
Rød snackpeber
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Start med at vaske eller skrælle kartoflerne, og skære dem i 1½-2 cm. tykke skiver.
Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter.
Hæld vandet fra, når de er møre – uden at være udkogte – og lad dem dampe tørre i gryden på det varme blus.
Dup skinkeschnitzlerne tørre med lidt køkkenrullepapir.
Bank evt. skinkeschnitzlerne let med håndroden, hvis de er for tykke.
Pisk ægget sammen, og bland rasp med salt og peber.
Vend schnitzlerne i ægget og derefter i raspen. Lad gerne schnitzlerne hvile i 20 minutters tid, hvis du har tid, så paneringen kan sætte sig.
Vask, skræl og soigner imens grøntsagerne (undtagen ærterne), og skær dem i stave.
Overhæld ærterne med kogende vand, lad dem stå 5 minutters tid, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
Kom 50 g. af smørret på en stegepande, og lad det blive gyldent ved god varme.
Brun schnitzlerne i et minuts tid på hver side.
Skru ned til middelvarme, og steg schnitzlerne færdige – ca. 2 minutter på hver side.
Kom halvdelen af resten af smørret på en stegepande, og svits grøntsagsstavene, til de bliver lidt blødere og får farve.
Smelt resten af smørret i en stegepande, og bras kartoflerne, til de også har taget farve.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
633
kcal
|
Kulhydrat:
54
g
|
Protein:
32
g
|
Fedt:
33
g
|
Mættet fedt:
16
g
|
Kolesterol:
103
mg
|
Natrium:
1339
mg
|
Kalium:
1429
mg
|
Fiber:
12
g
|
Sukker:
9
g
|
Vitamin C:
90
mg
|
Calcium:
70
mg
|
Jern:
4
mg