Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Simit tarifi – eller ’opskrift’ som det hedder på dansk
Men indtil da kan du selv bage disse hjemmebagte simits og få en indikation af den milde, runde, lidt sødlige smag med den fantastiske sprødhed.
5
fra 1 stemme
Ret:
Dessert, Forret, Frokost, Snack
Køkken:
Tyrkisk
Forb. tid:
2
timer
timer
30
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
3
timer
timer
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
10
stk.
Calories:
308
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
50
g
smør
▢
25
g
gær
▢
3
dl
vand
▢
½
tsk.
sukker
▢
1
dl
yoghurt naturel
▢
400
g
hvedemel
▢
75
g
grahamsmel
▢
½
tsk.
salt
▢
1½
spsk.
lys sirup
▢
1½
dl
sesamfrø
Sådan gør du
Smelt smørret.
Opløs gæren i 2 dl af vandet.
Tilsæt sukker, yoghurt, mel, salt og det smeltede smør.
Ælt/rør dejen godt sammen, og lad den hæve 1 time.
Del dejen i 10 stykker, og rul dem hver især ud til en ca. 50 cm lang pølse.
Læg pølsen dobbelt, sno den, og form den til en krans – luk samlingen godt sammen.
Bland den sidste dl vand med sirup, vend ringene heri, og dyp dem derefter i sesamfrø på begge sidder.
Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 1 time.
Varm ovnen op til 200° C, og bag simit-ringene i 25-30 minutter.
Skal spises friskbagte, som de er eller med smør og pålæg. De kan fryses, men sprødheden forsvinder.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
308
kcal
|
Kulhydrat:
41
g
|
Protein:
9
g
|
Fedt:
13
g
|
Mættet fedt:
4
g
|
Flerumættet fedtsyre:
4
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
4
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
12
mg
|
Natrium:
62
mg
|
Kalium:
182
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
169
mg
|
Jern:
4
mg