Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Shawarma opskrift
Selvom du ikke har færdigpakkede shawarmaspyd eller spyd og rotisseri til din grill eller lignende udstyr, kan du sagtens lave shawarma. Den er måske ikke tilberedt efter den traditionelle metode, men den smager lige så godt.
5
fra
8
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
tsk.
hel spidskommen
▢
½
tsk.
hel sort peber
▢
½
tsk.
hel koriander
▢
3
hele nelliker
▢
1
tsk.
stødt allehånde
▢
½
tsk.
paprika
▢
1
knsp. stødt kanel
▢
1¼
tsk.
salt
▢
500
g
oksetyksteg
▢
1½
fed
hvidløg
▢
1
løg
▢
1½
spsk.
vineddike eller lagereddike
ikke balsamicoeddike
▢
1½
spsk.
olivenolie
Sådan gør du
Rist hel spidskommen, peber, koriander og nelliker på en tør, varm pande i ½ minuts tid. Ryst panden undervejs. Lad det køle lidt af.
Knus de ristede krydderier i en morter, og tilsæt allehånde, paprika, kanel og salt.
Skær kødet i tynde, lidt lange flager, og bland det med 2/3 af krydderiblandingen. Sørg for at gnide det godt ind.
Pil løg og hvidløg. Skær løget i små terninger, og hak hvidløget fint.
Bland det krydrede kød med løg, hvidløg og eddike, og lad det trække en times tid ved køkkentemperatur.
Varm en støbejernsgryde eller -pande godt op, og kom olien på.
Tilsæt det marinerede kød, og lad det stege ved middel til høj varme, til det er gennemstegt – ca. 10 minutter. Vend rundt i det med jævne mellemrum.
Smag til med resten af krydderiblandingen og salt og peber.