Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Shakshuka – opskrift
Det mest almindelige at bruge til at ”pynte”/krydre med til sidst er koriander, men jeg har det lidt stramt med frisk koriander da jeg synes det smager meget parfumeret, så derfor bruger jeg mynte i stedet.
5
fra
4
stemmer
Samlet tid:
50
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
4-6 portioner
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
3
spsk.
olivenolie alternativtkan du eksperimentere med lidt kokosolie -giver en mere kanelagtig bismag
▢
1
løg
▢
1
rød peberfrugt
▢
3
fed
hvidløg
▢
1
tsk.
stødt spidskommen
▢
1
tsk.
paprika
▢
1
knsp. cayennepeber
▢
1
dåse flåede tomater – hakkede
▢
140
g
fetaost – eller salatost
▢
6
æg – eller efter behov
▢
Mynte
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190° C.
Skær løget i tynde, halve ringe.
Fjern kerner og stok fra peberfrugten, og skær peberfrugten i tynde skiver.
Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
Varm ved medium-lav varme olien i en stor støbejernspande – eller anden pande der kan tåle at komme i ovnen.
Steg løg og peberfrugt til det er meget blødt – ca. 15 minutter.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i et par minutter.
Bland spidskommen, paprika, cayennepeber sammen, tilsæt det, og steg ½ minuts tid.
Rør tomater med saft i, og krydr med lidt salt og peber.
Lad det hele simre til tomaterne tykner – ca. 10 minutter.
Smuldr fetaosten i, og rør rundt.
Slå æggene forsigtigt ud et ad gangen oven på tomatsaucen.
Krydr æggene med salt og peber.
Sæt stegepanden i ovnen til æggene er perfekte – 7-10 minutter.
Hak imens mynten.
Drys med hakket mynte.