Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Scones opskrift
Der findes mange opskrifter på scones. Jeg tror den originale er lavet med mel, sukker, salt, bagepulver, æg og sødmælk. Jeg bruger ikke æg, og jeg bruger kærnemælk i stedet for sødmælk. Det synes jeg, giver en god smag.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Servings:
8
scones
Calories:
177
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
180
g
mel
▢
2
tsk.
bagepulver
▢
½
tsk.
salt
▢
30
g
sukker
▢
70
g
blødt smør
lad det stå ude ved stuetemperatur i 20-30 minutter
▢
1¼
dl
kærnemælk
▢
1
æg
▢
2
spsk.
mælk
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° C varmluft.
Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål, og smuldr smørret i det.
Bland det godt sammen, så det føles nærmest som brødkrummer.
Tilsæt kærnemælk, og saml dejen.
Bred eller rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 1½ cm.
Udstans dejen med en rund udstikker eller et glas med en diameter på ca. 5-6 cm.
Læg efterhånden de udstansede kager/boller over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk æg og mælk sammen, pensl sconene med det.
Sæt pladen i ovnen, og bag sconene i 12-15 minutter.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
177
kcal
|
Kulhydrat:
22
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
8
g
|
Mættet fedt:
5
g
|
Flerumættet fedtsyre:
0.5
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
2
g
|
Transfedtsyre:
0.3
g
|
Kolesterol:
41
mg
|
Natrium:
132
mg
|
Kalium:
55
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
5
g
|
Calcium:
42
mg
|
Jern:
1
mg