Jeg ved ikke, om du nogensinde har lavet frikadeller eller kødboller af en medisterpølse? Det kender jeg en del unge mennesker, der har. Jeg har dog aldrig selv gjort det. Jeg har altid været så fattig, så jeg selv har måtte lave min fars. Det var i hvert fald, hvad min datter engang fortalte en veninde. ”Min mor er så fattig, at vi må lave farsen til kødboller selv, for vi har ikke råd til at købe kødboller på dåse.” Og jeg har heller ikke råd til salsicciapølser, så jeg laver farsen selv.
Hak parmesanen i minihakkeren, hæld den i en skål, og sæt den til side.
Hak blomkålen i minihakkeren, hæld den i en anden skål, og sæt også den til side.
Svits fennikelfrø, sort peber og chiliflager på en varm pande uden fedtstof i ½ minuts tid, til det begynder at dufte og poppe.
Knus de ristede krydderierne i en morter eller i en kaffe- eller krydderikværn.
Bland de knuste krydderier i det hakkede grisekød.
Pil og hak løg og hvidløg.
Varm olien i en sautérpande – eller en støbejernsgryde – og svits løg og hvidløg i et par minutter.
Tilsæt farsen, og svits i yderligere 4-5 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt soltørrede tomater, dåsetomater, oliven og den hakkede blomkål, og bland det godt sammen.
Lad det hele simre i 10-15 minutter.
Tilsæt 100 g af den hakkede parmesan, og bland det godt ind i salsicciafarsen.
De sidste 50 g hakket parmesan bruges til anretning i forbindelse med serveringen.
Hvad serveres salsicciakødsovs med?
Du kan servere salsiccia med kogt pasta, kartoffelmos eller rå eller tilberedt grøntsagsspaghetti – altså spaghetti af grøntsager skåret i tynde strimler på en spirelli, twister, eller hvad disse maskiner nu hedder.
Du kan bruge squash, søde kartofler, agurker, gulerødder, rødbeder, selleri, hokkaidogræskar, kålrabi, broccoli- eller blomkålsstokke og mange andre typer grøntsager og rodfrugter. Grøntsagsspaghetti kan spises rå, koges eller steges i f.eks. kokosolie. Det afhænger helt af typen af grøntsager.
Salsiccia
Du kan selvfølgelig vælge at komme farsen i en tarm, men vil du bruge den som kødsovs eller til boller eller frikadeller er det lidt spildt arbejde. Men her får du i hvert fald min opskrift på salsicciapølseindmad.