Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rabarberkage som crumble-kage
Rabarberkagen her er en såkaldt crumble-kage – altså lavet med smuldredej. Det er det, der gør den så fantastisk nem at have med at gøre.
4.50
fra
4
stemmer
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
1068
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
400-500
g
rabarber i renset tilstand
så du kan godt regne med ca. det dobbelte, hvis det er rabarber, du går ud i haven og trækker. For bladet kan nemt vejen næsten lige så meget som selve stilken
▢
2
spsk.
citronsaft
▢
4
tsk.
majsstivelse
▢
1¼
dl
sukker
▢
2
tsk.
kanel
▢
1½
tsk.
vaniljesukker
Det skal du bruge til crumblen
▢
250
g
smør eller margarine
▢
1½
dl
rørsukker
▢
3
dl
hvedemel
▢
3
dl
havregryn
Sådan gør du
Start med fyldet. Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i ca. 1 cm tykke stykker.
Tænd ovnen på 175° C.
Læg rabarberne i tærtefadet – det skal ikke smøres eller noget.
Hæld citronsaften over, og rør lidt rundt.
Bland majsstivelse, sukker, kanel og vanilje, og drys det over rabarberne, og rør lidt rundt, så det hele bliver godt blandet.
Sæt fadet i ovnen, og bag det hele i 10 minutter.
Tilbered crumblen imens. Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål sammen med rørsukker, mel og havregryn.
Rør det sammen til en smuldrende dej med en elpisker med dejkroge.
Tag rabarberne ud af ovnen, når de 10 minutter er gået, og skru temperaturen op på 200° C.
Sæt klatter af dejen tæt side om side oven på rabarberne, til der ikke er mere dej.
Glat lidt ud – det behøver ikke være fuldstændig glat – med en dejskraber. Det er nemmest, hvis dejskraberen dyppes i vand.
Sæt nu kagen ind i ovnen igen i ca. 20-25 minutter, til crumblen er gylden.
Noter
Du kan sagtens nøjes med ⅔ af ingredienserne til crumblen, men jeg kan bare godt lide godt med ”kage” rundt om frugtfyldet.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1068
kcal
|
Kulhydrat:
141
g
|
Protein:
11
g
|
Fedt:
53
g
|
Mættet fedt:
33
g
|
Kolesterol:
134
mg
|
Natrium:
456
mg
|
Kalium:
436
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sukker:
71
g
|
Vitamin C:
8
mg
|
Calcium:
124
mg
|
Jern:
4
mg