Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Rabarbercrumble med marcipan
Denne variant er den lidt dyrere udgave, for der er marcipan i. Rabarberne er også de meget syrlige, så den kan sagtens tåle noget sødme.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
1
time
time
Sværhedsgrad:
Middel
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
300
g
rabarber
▢
2
tsk.
vaniljesukker
▢
Saften fra 1 citron
▢
75
g
rørsukker
▢
60
g
havregryn
▢
40
g
sigtemel
▢
20
g
rugmel
▢
60
g
blødt smør
▢
75
g
marcipan
▢
Smør til tærtefadet
Sådan gør du
Lav en marinade af 1 tsk. vaniljesukker, citronsaft og 30 g rørsukker, og hæld den over rabarberstykkerne.
Lad rabarberne trække i en halv times tid, og vend dem et par gange undervejs.
Bland imens resten af vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret med havregryn, mel, smør og marcipan.
Rør det sammen med elpiskeren med dejkrogene monteret.
Rør til du har en usammenhængende, smuldrende masse.
Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
Smør en tærteform med smør.
Hæld rabarber og marinade over i formen, og smuldr crumbledejen henover.
Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 30-40 minutter, eller indtil rabarberen bobler, og crumblen har fået en fin gyldenbrun farve.
Servér kold eller lun med is, cremefraiche eller flødeskum.