Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Quinoasalat – opskrift
Quinoa er fine at bruge i en salat. De smager godt og giver et flot farvespil – nå ja, og så er de sunde, og det er en quinoasalat også.
Ingen anmeldelser
Ret:
Forret, Salat, Tilbehør
Forb. tid:
35
minutter
minutter
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Calories:
1049
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
175
g
quinoa – ikke den hvide
da den ikke giver så flot et resultat som den sorte eller en af de rødlige
▢
1
bdt.
basilikum
▢
4
spsk.
koncentreret hyldeblomstsaft
▢
1
spsk.
citronsaft
▢
1
blomkålshoved
▢
200
g
cherrytomater
▢
75
g
frisk mozzarella
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Kog quinoafrøene efter anvisningen på posen eller som beskrevet herover.
Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe og køle af.
Mens quinoafrøene koger, køler og drypper af, hakker du halvdelen af basilikummen, og blander det med hyldeblomst- og citronsaft.
Krydr med salt og peber.
Skyl blomkål og tomater, del blomkålen i buketter, og skær tomaterne i halve.
Skær mozzarellaen i skiver.
Bland marinade og quinoa.
Tilsæt blomkål, tomater, mozzarella og resten af basilikumbladene, og vend det godt sammen.
Noter
Quinoasalat an serveres til alt, hvad du normalt vil servere salat til –
frikadeller
,
stegt kylling
osv.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1049
kcal
|
Kulhydrat:
151
g
|
Protein:
54
g
|
Fedt:
29
g
|
Mættet fedt:
12
g
|
Flerumættet fedtsyre:
7
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
8
g
|
Kolesterol:
59
mg
|
Natrium:
674
mg
|
Kalium:
3201
mg
|
Fiber:
25
g
|
Sukker:
17
g
|
Vitamin C:
323
mg
|
Calcium:
611
mg
|
Jern:
12
mg