Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pirogger med oksekød – opskrift
Det mest almindelige at komme i pirogger er nok en gang kødsovs med hakket oksekød og lækre krydderier i. Du kan f.eks. bruge denne opskrift på kødsovs.
Ingen anmeldelser
Ret:
aftensmad, Forret, Oksekød, Tilbehør
Forb. tid:
1
time
time
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
32
stykker
Calories:
115
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
½
l
mælk
▢
50
g
gær
▢
4
spsk.
olie
▢
1
tsk.
salt
▢
3
æg
▢
850
g
hvedemel
Sådan gør du
Varm mælken, til den er fingerlun – du ved den dér med, at lillefingeren i mælken ikke må føles hverken varm eller kold.
Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt olie og de to af æggene.
Bland mel og salt, og bland det i det våde.
Ælt dejen – eller rør den i røremaskinen – til den er blød og smidig.
Lad den hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Tilbered imens fyldet.
Pisk det sidste æg sammen med en gaffel.
Del dejen i 32 nogenlunde lige store stykker.
Rul hvert stykke ud til en cirkel – sådan ca. 15-18 cm i diameter.
Læg ca. en skefuld fyld på den ene halvdel af hver cirkel – sørg for der er ca. en cm ud til kanten.
Pensl kanterne med æg, og fold cirklen sammen på midten hen over fyldet.
Tryk kanten sammen med en gaffel, så den ikke åbner sig under bagningen.
Læg piroggerne på en bageplade – eller flere – beklædt med bagepapir.
Lad piroggerne efterhæve tildækket i 15 minutter.
Tænd ovnen på 225° C.
Pensl med æg, og bag piroggerne i ca. 15 minutter, til de har en flot gylden farve.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
115
kcal
|
Kulhydrat:
22
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
1
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
16
mg
|
Natrium:
25
mg
|
Kalium:
74
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
26
mg
|
Jern:
1
mg