Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pilaf – opskrift
Jeg holder mig til pilaf, og jeg holder mig også til ris. Denne opskrift er nem, men den tager selvfølgelig den tid, det nu tager at få ris bløde og lækre.
5
fra 1 stemme
Ret:
Forret
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
35
minutter
minutter
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
243
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2½
dl
langkornede ris – jeg bruger brune ris,
også kaldet fuldkornsris. De både mætter og smager godt, men skal have lidt længere tid end hvide ris.
▢
½
løg
▢
1
spsk.
olivenolie
▢
4-4½
dl
hønsebouillon
▢
hakket grønt – f.eks. toppen af forårsløg
Sådan gør du
Skyl risene, og lad dem dryppe af i en si, hvis du bruger ris, der skal skylles. Det kan du se på emballagen. Brune ris skal ikke skylles.
Skær det halve løg i tern.
Varm olien i en sauterpande ved medium varme, tilsæt løgene, og lad det simre, til løgene er gennemsigtige og bløde.
Tilsæt ris, rør rundt, og lad det hele simre, til spidsen på risene er gennemsigtige, og risene dufter en anelse ristede. Husk at røre ofte.
Hæld bouillonen ved, og bring det i kog.
Skru ned for varmen, læg låg på, og lad det hele simre i 15-18 minutter – lidt mere, hvis du bruger brune ris.
Tjek om al væske er absorberet af risene, og at risene er bløde. Hvis ikke så kog lidt længere tid. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det er nødvendigt.
Fjern panden fra varmen, og lad den stå med låg på i endnu 5-10 minutter.
Rør rundt med en gaffel, og hæld risene i serveringsskålen. Bland evt. lidt grønt i. Nu er din pilaf klar til servering.
Noter
Smager godt til f.eks.
beyti kebab
.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
243
kcal
|
Kulhydrat:
52
g
|
Protein:
5
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
2
mg
|
Natrium:
421
mg
|
Kalium:
112
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
25
mg
|
Jern:
1
mg