Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pide – opskrift
Ligesom med pizza kan du variere fyldet efter smag og behag, men herunder får du en opskrift, der er den tyrkiske tradition nogenlunde tro.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem-Middel
Servings:
4
pider
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
3
dl
vand
▢
7½
dl
hvedemel
▢
1
spsk.
sukker
▢
25
g
gær
▢
5
spsk.
olivenolie
▢
1
tsk.
salt
▢
1
æg
▢
1
løg
▢
3
fed
hvidløg
▢
1
rød peberfrugt
▢
250
g
kebab
▢
2
tsk.
tomatpuré
▢
1
tsk.
stødt paprika
Sådan gør du
Varm vandet op, så det er fingervarmt.
Hæld melet i en skål, og lav en fordybning i det.
Kom sukker i fordybningen, og smuldr gæren ned i sukkeret.
Hæld lidt af vandet over, og vent til det begynder at boble. Det tager ½-2 minutter.
Kom 3 spsk. olivenolie i, resten af vandet og salt.
Ælt det hele sammen til en blød, elastisk dej – kan sagtens gøres i røremaskinen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Gør imens fyldet klar.
Hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
Varm de to sidste spsk. olie op i en dyb pande, og svits det hakkede løg i 3-4 minutter.
Tilsæt hvidløg, og svits et par minutter.
Tilsæt peberfrugt, og svits i 4-5 minutter.
Tilsæt kebab, og svits, til kebabben er gennemvarm.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og rør godt rundt.
Lad det hele stege i yderligere 5 minutter, mens du rører rundt jævnligt.
Sæt fyldet til side.
Tænd ovnen på 225° C.
Del dejen i fire lige store dele.
Rul hvert stykke ovalt, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal nok to plader til.
Fordel fyldet på midten af de fire stykker.
Fold ca. 1 cm af dejen på hver langside hen over fyldet – så fyldet stadig er synligt på midten.
Saml enderne, og klem dem godt sammen.
Pensl med sammenpisket æg, og bag piderne i ovnen i ca. 15 minutter, til dejen bliver gylden.