200gcocktailtomater – andre tomater kan også bruges
1lille håndfuld friske basilikumblade
½dlpinjekerner
1dlærter
Salt og peber
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og lad den derefter dryppe godt af i et dørslag.
Vend olie og basilikum rundt i pastaen, mens den endnu er lun, så suger den nemlig bedre til sig.
Lad kapersene dryppe af, og hak dem groft.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte eller halve – afhængig af tomaternes størrelse – fjern eventuelle rester fra tomatens stilk og blomst.
Skyl basilikumbladene, og hak dem groft.
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, og smag til med salt og peber.
Noter
Pastasalaten her kan spises kold eller lun, ikke varm. Den kan spises til alt, hvad du ville servere pasta eller salat eller begge dele til. Sidst jeg lavede pastasalat med pesto, fik vi den til koteletter og forrige gang til stegt flæsk. Pastasalaten smager dog også skønt i madpakken, hvis der skulle blive noget tilovers.