Du kan kombinere din salat, som du vil. Det handler om at brainstorme med dine smagsløg. Hvad synes du smager godt sammen med laks og pasta? Jeg elsker laks – stegt, dampet, røget, gravad – hvor pasta efter min smag godt kan være lidt kedelig. Derfor har jeg gjort lidt ekstra ud af pastaen i denne opskrift.
Derudover har jeg kombineret pasta og laks med nøjagtig de ingredienser, jeg havde lyst til.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men spar lidt på saltet – der er salt i bouillon.
Bring fiskefonden/-bouillonen i kog, og smag til med presset hvidløg, salt og peber.
Vend den kogte, varme pasta i bouillonen, og lad den køle af.
Steg laksefileterne på skindsiden i lidt kokosolie i 6-7 minutter.
Vend dem, og steg dem et minuts tid på den anden side.
Del fileterne i passende stykker.
Rist rugbrødet – enten på brødristeren eller på en varm stegepande – og skær det i mindre stykker.
Skyl babysalat og bredbladet persille, og fjern de grove stilke.
Skær osten i chunky bidder.
Bland alle ingredienserne til en salat.
Noter
Jeg serverer salaten med skiver af lime eller citron og hjemmelavet rævesovs. Jeg hælder den ikke over salaten, men serverer den til. På den måde vil salaten heller ikke være ”snasket” dagen efter, hvis der bliver noget til overs. Salaten kan nemlig sagtens overnatte i køleskabet en enkelt gang.