Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta puttanesca
Pasta puttanesca er en italiensk pastaret, der består af hakkede tomater, ansjoser, oliven, kapers, hvidløg og olivenolie og så selvfølgelig pasta af en eller anden slags. Her får du min opskrift på pasta puttanesca.
Ingen anmeldelser
Ret:
aftensmad
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
329
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
fed
hvidløg
▢
4
ansjosfileter
▢
3
spsk.
olivenolie
▢
100
g
sorte oliven uden sten
▢
2
spsk.
kapers
▢
½
tsk.
chiliflager
▢
1
spsk.
tomatpuré
▢
1
ds
hele cherrytomater
– kan erstattes af flåede tomater
▢
300
g
tørret pasta
valgfri
▢
Persille
▢
Parmesanost
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Lad ansjosfileterne dryppe lidt af, og hak dem groft.
Lad også olivenerne dryppe af, og skær dem i halve.
Steg hvidløg og ansjoser i olivenolien i en stor pande i et par minutter.
Tilsæt oliven, kapers, chiliflager og tomatpuré, og lad det svitse med i et minuts tid.
Tilsæt cherrytomater, og lad det hele simre i 10-15 minutter.
Kog imens pastaen al dente.
Tag den kogte pasta op med en tang eller hulske, og vend den rundt i sovsen på panden.
Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere pastavand, hvis sovsen er for tyk.
Servér med et drys hakket persille og revet parmesanost.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
329
kcal
|
Kulhydrat:
57
g
|
Protein:
11
g
|
Fedt:
6
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
4
g
|
Kolesterol:
2
mg
|
Natrium:
415
mg
|
Kalium:
202
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
2
g
|
Vitamin C:
0.4
mg
|
Calcium:
37
mg
|
Jern:
1
mg