Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pad thai opskrift
Det er en god idé at hakke, snitte, rive alt, hvad der skal hakkes, snittes, rives – og knækkes – inden du går i gang ved komfuret.
5
fra
3
stemmer
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
spsk.
revet ingefær
▢
2
fed
hvidløg
▢
1
rød chilipeber
▢
1
bdt.
forårsløg
▢
400
g
risnudler
▢
Olie til stegning
▢
2
tsk.
tamarind-pasta – se nedenfor
▢
30-40
store rejer – de største du kan få fat i
gerne tigerrejer
▢
4
æg
▢
4
spsk.
sojasauce
▢
3
spsk.
fiskesauce
▢
4
spsk.
sirup
▢
1
bakke bønnespirer
▢
6
spsk.
usaltede jordnødder
Sådan gør du
Riv ingefæren, hak hvidløgsfeddene fint, skær chilipeber og forårsløg i små stykker, og hak jordnødderne groft.
Hæld kogende vand over risnudlerne, og lad dem trække, mens du tilbereder retten.
Varm en wok op, kom lidt olie i, og steg ingefær, hvidløg og chilipeber.
Tilsæt rejer, og steg i et par minutter.
Kom tamarind-pastaen i, rør rundt, og skub det hele til side, så du får et bart område i wokken.
Slå æggene ud, lad dem stivne en anelse, og rør så rundt i dem, så der dannes små, faste stykker æg, som du fordeler i retten.
Hæld nudlerne i en sigte og derefter over i wokken.
Tilsæt soja- og fiskesauce, sirup og spirer, og vend hurtigt rundt.
Tilsæt til sidst forårsløg, og servér med det samme med de hakkede jordnødder.