Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Oksemørbrad
Det er nemt at få velsmagende mad ud af en mørbrad. Den opskrift du får herunder, er nok en af de mest simple. Jeg har skåret ”halestykket” af og lavet som en hel steg.
5
fra 1 stemme
Ret:
Hovedret, Oksekød
Køkken:
Amerikansk, Dansk
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
40
minutter
minutter
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
548
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
Ca. 800 g oksemørbrad
▢
Olie
▢
Smør
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Fjern sene, hinder og evt. større stykker fedt med en skarp kniv.
Tænd ovnen på 180° C.
Varm en god sjat olie og en god klat smør op på en pande, og brun mørbraden af.
Læg mørbraden over i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen.
Steg mørbraden, til den har en centrumstemperatur i den tykke ende på ca. 57-58° C – det tager ca. 35 minutter.
Tag mørbraden ud af ovnen, og lad den hvile i et kvarters tid – herved opnår den en temperatur på ca. 60° C.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
548
kcal
|
Protein:
36
g
|
Fedt:
44
g
|
Mættet fedt:
18
g
|
Kolesterol:
140
mg
|
Natrium:
98
mg
|
Kalium:
608
mg
|
Calcium:
14
mg
|
Jern:
5
mg