I ”gamle” dage, når der skulle grilles, var det hakkebøffer, pølser, spareribs, kyllingebrystfileter og lignende mindre stykker kød, der blev smidt på grillristen. Fuld knald på kullene og så derudaf. I dag er der kommet lidt mere feinschmecker over det, og vi griller både grøntsager, fisk og stege. Her får du opskriften på en oksecuvette stegt på grill.
Start med at fjerne sener og evt. overflødigt fedt.
Fedtlaget på en oksecuvette kan være voldsomt, så skær evt. også dette til, og rids så resten af krølfedtet.
Bland alle ingredienserne til rub’en, og gnid oksecuvetten godt ind i det.
Pak stegen i film, eller læg den i en plastikpose beregnet til fødevarer, og lad den trække i køleskabet i ca. 3 timers tid.
Bland alle ingredienserne til moppesaucen sammen.
Tænd op i grillen – trezone – og læg stegen på stegholderen, og sæt den på indirekte varme.
Mop stegen med moppesauce – har du ikke en marinademoppe kan du bruge en bred, blød pensel af silikone.
Lad oksecuvetten grille i ca. 2 timers tid. Mop stegen nogle gange i løbet af stegetiden.
Stegen er færdig, når den har en kernetemperatur på 60-62° C – hvis den skal være gennemstegt. Skal den være rød, skal den have en kernetemperatur på ca. 53° C, og skal den være rosa, 57° C.
Noter
Servér med f.eks. kartofler pakket i stanniol og lagt ned mellem briketterne, grillede majs og bearnaisesovs.