Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Øllebrød – opskrift
Egentlig er der ikke så stor forskel på, hvordan man laver retten. Den store forskel på denne opskrift og andre er nok, at i denne er der citronskal.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
12
timer
timer
10
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
350
g
mørkt rugbrød – ikke noget med kerner i
men det må gerne være gammelt og tørt, men selvfølgelig ikke muggent
▢
1
l
koldt vand
▢
1
l
hvidtøl
▢
Revet skal af 1 økologisk citron
▢
50
g
sukker
▢
1½
dl
flødeskum
Sådan gør du
Jeg starter aften før, øllebrøden skal serveres med at udbløde rugbrødet i vand natten over.
Det udblødte brød ”lader jeg passere” gennem en sigte – som der står i min opskrift. Det er jo så dagen efter, når øllebrøden skal serveres.
Herefter kommer jeg massen i en gryde sammen med hvidtøl, citronskal og sukker og lader det koge op.
Når grøden er godt varm, portionsanretter jeg den og kommer en klat flødeskum på.